Bijscholing

Yoga en Aplomb, Overgave aan natuurlijkheid.
Workshop met Maartje van Hooft (Nederland)

Het Vormingsinstituut voor Yogadocenten en Paula De Nève-Bout verheugd deze workshop aan te kondigen die zal doorgaan op Zaterdag 3 juni 2017 van 9u tot 17u00 in het Instituut te Zolder.

‘ In de as’ of ‘Aplomb’ gaat over uitlijning van de wervelkolom en over houding, maar vooral over de manier waarop we ons bewegen vormgeven. Over de spierspanningspatronen die aan de basis liggen van onze manier van bewegen.

Het is belangrijk echt een motivatie te hebben iets met ‘de as’, met ‘Aplomb’ te willen doen, omdat het een (motorisch) leerproces met een lange leercurve is. Het is echt een kwestie van doen, doen, integreren, integreren in yoga-beoefening, weer terug naar de basis, weer doen. Het duurt een paar jaar voordat dit lichaamswerk uitkristalliseert. Dan groeit de ervaring tot een soort logica die gevoeld en doorleefd is. Dan beweeg je anders, heb je een ander gevoel van stabiliteit op fysiek en emotioneel vlak. Je beleeft yoga-houdingen dan anders, je valt meer samen met de houding die je doet, er is meer eenheid.
De basis van ‘Aplomb’ maakt verdieping in asana’s logisch en voelbaar. Een uitspraak als; ‘Je doet geen asana, maar je bént de asana, kan concreet en haalbaar gemaakt worden als je vanuit een stabiele, ontspannen basis beweegt.
Tijdens deze lesdag laat Maartje van Hooft je de methode van Aplomb-yoga ervaren, de vooroefeningen, de diepe spieren en spierketens en ga je deze ervaring ook toepassen in enkele asana’s.

Maartje van Hooft

Maartje van Hooft heeft na haar middelbare school een aantal jaren Natuurkunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Na het voortijdig afbreken van deze studie is ze al op jonge leeftijd de yoga-weg ingeslagen. Zij volgde een reeks opleidingen en leertrajecten: een 2-jarige opleiding acupressuur, de paramedische opleiding tot oefentherapeut Cesar, wonen en leren in de Oki-do Yoga Dojo in de Achterhoek, de 4-jarige docenten opleiding van de Okido-Yoga. In de loop der jaren volgde ze verdere workshops van Noelle Perez en een vrij intensief leertraject in de Phyllis Krystalmethodiek.
Naast een interne stage en het werken in een OkiYoga-centrum in Milaan, heeft ze in Japan, Koyasan, een priesterstraining in de traditie van het Shingon Boeddhisme gevolgd en afgerond.
Sinds september 2007 leidt ze de 4-jarige yoga-docentenopleiding van instituut Amitabha in Deventer, Nederland.

Praktisch

Datum : zaterdag, 3 juni 2017
Tijd : 9.00 – 10.30 uur
          Koffie/thee pauze
          11.00 – 12.30 uur
          Vegetarische Lunch
          13.30 – 15.00 uur
          Koffie/thee pauze
          15.30 – 17.00 uur

Adres :  Vormingsinstituut voor Yogadocenten te Heusden-Zolder, België
               Ringlaan 4 – 3550 Heusden-Zolder

Kostprijs: 90 Euro inclusief lunch, koffie, thee en digitaal cursusmateriaal.

Wil je er graag bij zijn op deze uitzonderlijke gelegenheid, schrijf dan in per mail naar bijscholing@yogazolder.be
Na je aanmelding (uiterlijk tot 30 april), zal je gevraagd worden 90 Euro over te maken op rekening
734-0292748-11 (BIC : KREDBEBB – IBAN : BE 30 7340 2927 4811) van het Instituut. Na betaling is je inschrijving helemaal rond.